Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 13 червня 2021 року

13.06.2021 10:22   -

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті в рамках ТКГ, з метою подальшого звинувачення української сторони у порушенні режиму припинення вогню, – повідомляє ООС.

Так, протягом минулої доби, 12 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню. Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, ворог тричі відкривав вогонь з автоматичних станкових, станкових протитанкових, ручних протитанкових, підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік АВДІЇВКИ окупанти обстрілювали українські позиції з підствольних гранатометів.

У районі населеного пункту ПІСКИ російсько-окупаційні війська вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

Біля ЛУГАНСЬКОГО противник здійснював обстріл наших позицій з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У бік ПРИЧЕПИЛІВКИ ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових, станкових протитанкових, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поряд з НОВОВТОШКІВСЬКИМ окупанти здійснювали обстріл з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Крім того, на півночі ЛУГАНСЬКОЇ області був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-3М» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавили засобами РЕБ.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.Станом на 7 годину ранку, 13 червня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та залишаються на своїх позиціях.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4427 транспортних засобів, 4968 осіб, з яких 4804 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 4 особи. Виявлено 66 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 25 злочинів. Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 979 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 1146 осіб.