Радника міністра енергетики підозрюють у заволодінні двома млн грн

20.12.2021 23:25   -

Ексголова «Оператора ринку» видав наказ про видачу собі грошового заохочення.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оголосили підозру позаштатному раднику міністра енергетики, колишньому директору державного підприємства «Оператор ринку» у заволодінні 2,15 млн грн, – повідомляє НАБУ.

Посадовець заволодів цими коштами видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок.

“20 грудня 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру позаштатному раднику міністра енергетики України, колишньому директору державного підприємства «Оператор ринку», у заволодінні 2,15 млн грн коштів ДП”, – йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

“Слідство встановило, що впродовж 2019-2020 років посадовець, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволодів коштами державного підприємства на загальну суму понад 2,15 млн грн, видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок”, – зазначили в НАБУ.

Як повідомлялося, з 12 червня 2019 року до 26 жовтня 2020 року директором ДП «Оператор ринку» був Володимир Євдокімов.