Петру Порошенку висунули підозру в державній зраді та сприянні тероризму

20.12.2021 23:29   -

Офіс президента Зеленського разом із підконтрольними йому правоохоронними органами знову і всерйоз вирішили взятися за свого найпотужнішого політичного конкурента – екс-президента України Петра Порошенка. Останньому надіслано підозру у держзраді та сприянні тероризму.

За даними УП, підозру підписав в.о. генпрокурора заступник Венедіктової Олексій Симоненко. 

Вручення підозри Порошенку підтвердило і ДБР. На своїй сторінці у Фейсбук ця правоохоронна структура детально описала звинувачення.

П’ятому Президенту України, нині народному депутату України, повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій. Працівники ДБР у взаємодії зі СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень. П’ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР»“, – йдеться у заяві.

Адвокат Порошенко Ілля Новіков назвав цю справу “професійним самогубством” і відзначив, що ніяких доказів справа не містить і виглядає цілком сфальсифікованою в політичних цілях.

Обществу пытаются скормить историю про плохие и неправильные закупки угля при Порошенко в 2014 на фоне пустых угольных складов в 2021, полной зависимости от России по углю и электричеству и серии скандалов с Зеленским и его ближайшим окружением, офшорами, Вагнеровцами, гостайной. Основной расчёт на то, что вся ситуация вкатится в новогодние праздники, и что под оливье, шампанское и селедку вы не заметите, что они делают, а того кто заметит и скажет – не услышите“, – написав Новіков.

 

Українські журналісти теж вбачають у таких звинуваченнях щодо Порошенко стару мрію та іміджеву стратегію Зеленського щодо відволікання електорату від реальних проблем на боротьбу щодо покарання екс-президента і винесення йому вироку. Втім, уся справа може обернутися недобрими наслідками не лише для Зеленського, але й для усієї країни.

“Це не вкладається в жодну політичну логіку. Це вкладається в логіку низькопробного комедійного серіалу, і єдине нормальне пояснення, яке я віднайшов – хай яке дурне – це те, що президент Зеленський дуже хотів мати тему для новорічного виступу. Втім, дуже логічно, що людина, яка все життя робила низькопробні комедійні серіали, робить те саме на президентській посаді. Погано лише те, що від цього страждає імідж нашої країни – саме в ті моменти, коли нам потрібно його підтримувати“, – прокоментував ситуацію журналіст Віктор Трегубов.