Прокуратура Боснії і Герцеговини розслідуватиме факт передачі української ікони міністру РФ Лаврову

19.12.2020 11:37   -

Прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила кримінальне провадження через українську золоту ікону, яку голова президії країни Мілорад Додік подарував очільнику МЗС РФ Сергію Лаврову, – повідомляє місцева щоденна газета Dnevni avaz.

Ми повідомляли про це неподобство “Додік подарував Лаврову українську позолочену 300-річну ікону з Луганська”, коли представник Сербії подарувал викрадену українську ікону представнику окупантів, які наразі контролюють територію Луганська. А сталося це на території на території Боснії та Герцеговини.

Прокуратура БіГ отримала інформацію від міністра Міністерства закордонних справ БіГ Бісери Туркович, зазначивши, що Міністерство отримало ноту від Посольства України.

Посольство України в Боснії і Герцеговині направило ноту до уряду в Сараєві з вимогою невідкладно й однозначно з’ясувати, яким чином ікона з Луганська опинилася в країні.

Міністерство закордонних справ БіГ сьогодні вранці направило лист до СІПА та прокуратури БіГ для розслідування всіх звинувачень на основі ноти протесту від Посольства України, яке вчора вимагало додаткової інформації про цю справу про 300-річну ікону.