Вибух кисневого апарату в реанімації для хворих на COVID-19 призвів до чисельних жертв

19.12.2020 12:40   -

Вибух стався 19 грудня у відділенні інтенсивної терапії коронавірусу приватної університетської лікарні в Ґазіантепі, – повідомляє TRT Haber.

Жертвами вибуху кисневого апарату і спричиненої пожежі стало дев’ять осіб.

Семеро людей осіб загинули в реанімації, ще дві особи померли під час транспортування в іншу лікарню.

Вік загиблих від 56 до 85 років. Ще 14 пацієнтів відділення перевели в інші лікарні, які готові приймати хворих на коронавірус.

Згідно з заявою лікарні, вранці в реанімаційному відділенні лікарні імені Ковіда-19 спалахнула пожежа внаслідок вибуху кисневого апарата великої кисневої системи.

Внаслідок першого втручання персоналу лікарні та швидкої роботи пожежної охорони міста Газіантеп, пожежу було взято під контроль за короткий час, але 9 пацієнтів загинули. 

Міністр охорони здоров’я Фареттин Коча прибув до Ґазіантепа для розслідування пожежі, яка сталася в лікарні на місці події.

Міністр повідомив, що кількість людей, які загинули після вибуху в лікарні, зросла до дев’яти, оскільки спочатку повідомляли про вісім жертв. 

Міністр Фареттин Коча заявив: “Болісний інцидент, що стався в реанімаційному відділенні в Ґазіантепі, засмутив усіх нас. Дев’ять загиблих жертв. Інших пацієнтів, постраждалих від пожежі, наші екстрені команди перевезли до сусідніх лікарень. Я бажаю Божого милосердя тим, хто помер. Ми уважно стежимо за подією”.

Розпочато судове та адміністративне розслідування.