Пожежа “Бонд”, завдяки сильному вітру Санта-Ана, знищує все на своєму шляху

04.12.2020 21:23   -

Пожежа “Бонд”, яка змусила евакуюватись близько 25 000 людей в окрузі Орандж, виникла близько 22:00 на вулиці, за якою вона названа, і швидко охопила каньйон Сільверадо, підхоплена сильним вітром Санта-Ана, – повідомляє losangeles.cbslocal.

Двоє пожежників отримали поранення у четвер внаслідок пожежі площею 6400 акрів, що горіла на схід від Ірвіна, що змусило тисячі людей покинути свої будинки.

Чиновники заявляють, що двоє постраждалих пожежників лісової служби США, які постраждали вранці в четвер у четвер, отримали медичну допомогу та були доставлені до лікарні для подальшої допомоги. Їхній стан був невідомий.

Репортер CBSLA Кара Фіннстром описала хаотичну сцену лісових пожеж у четвер вранці, сказавши, що “вітер збивав полум’я, а усюди летіло вугілля”. Горіли великі бульдозери та транспортні засоби, що спричинило кілька гучних вибухів.

“Вітер змістився, і вогонь просто по всьому каньйону, і є ймовірність, що я можу втратити свій будинок”, – сказала жителька Сільверадо Джилл Хічкок.

Деякі мешканці сказали, що, оскільки електромережа була відключена в якості запобіжного заходу проти збитих ліній електропередач, вони майже не мали послуги мобільного зв’язку і не отримували жодних сповіщень про евакуацію.

Добровільна евакуація була проведена для каньйону Боррего, ранчо Бейкер, каньйону Живий Дуб, каньйону Трабуко, Каньйону Роуз, Коуан Хайтс, Лимон Хайтс, Долини Віста Вей та Медоу-Ридж-Драйв.