Продавців польського супермаркету засудили до позбавлення волі за коропів, яким вони не давали воду

18.12.2020 16:29   -

У Польщі працівників супермаркету засудили до штрафів та умовного позбавлення волі за жорстоке поводження з живою рибою.

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, тодішньому керівникові рибного відділу супермаркету дали 1 рік позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки, ще двом продавцям – по 10 місяців з відтермінуванням на 2 роки. 

Про елементи обговорення в польських ЗМІ досить суворого рішення суду у зв’язку з жорстоким поводженням з живою рибою у супермаркеті, яким причетних працівників засудили до штрафів та умовного позбавлення волі – що є чи не першим прецедентом, інформує eurointegration. 

“У випадку з чотириногими, добитися людської емпатії та реакції на жорстокість значно легше. Але з рибою досі поводяться як з “другосортними” створіннями, як і з птахами. Важливо, щоб люди зрозуміли, що це теж жива істота і її треба захищати”, – цитує Polskie Radio Кароліну Кушлевич, адвокатку, яка у суді добивалася справедливості для коропів.

“Наскільки мені відомо, це перший випадок, коли людину, що упаковувала живих коропів без води, визнають винною у злочині. Це дуже сильний сигнал і удар по неприйнятних практиках”, – наводить її слова портал Noizz.

Вирок винесли якраз у період, коли коропи стають особливо популярними у меню польських родин і багато людей саме задумуються про те, щоб придбати рибину, зауважує Radio Zachod. 

Традиція живого різдвяного коропа поширена в низці країн центральної і східної Європи. Коропа часто купують за кілька днів до Різдва і дозволяють жити в ванній до моменту, коли господарі готують його для святкового столу.

Особливо коропів люблять діти – вони прив’язуються до них і навіть дають імена.