Прямі інвестиції в акціонерний капітал цьогоріч були найнижчими з 2014 року

10.11.2021 12:18   -

Прямі інвестиції в акціонерний капітал за дев’ять місяців 2021 року були найнижчими з 2014 року, окрім кризового 2020 року, – повідомив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці у фейсбуці.

«Без урахування реінвестованих доходів, отриманих нерезидентами в Україні, у розмірі $5,2 млрд, інвестиції прямих інвесторів у підприємства прямого інвестування в Україні становили лише $744 млн», – йдеться у повідомленні. Він зауважив, що за дев’ять місяців з початку 2021 року виплата доходів від прямих інвестицій на користь нерезидентів становили майже $11 млрд, з яких $5,2 млрд – виплачені дивіденди, $5,2 млрд – реінвестовані доходи, $0,6 млрд – процентні виплати на користь прямих іноземних інвесторів. Окрім того, за портфельними інвестиціями чиста виплата доходів на користь іноземних інвесторів становила $2,2 млрд.

Така динаміка іноземних інвестицій потребує фокусування зусиль уряду на створенні умов для залучення як іноземних, так і внутрішніх інвестицій для розвитку інвестиційно-спрямованої моделі економіки України, резюмував Данилишин.

Іноземні інвестиції в Україну у 2021 році низькі та не стимулюють економіку – Рада НБУ - Фото

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна цьогоріч залучила рекордний рівень прямих іноземних інвестицій.