Пожежі в Греції вийшли з-під контролю

06.08.2021 10:27   -

На півноч від Афін у грецьких містах Вотонас і Марафон лісові пожежі вийшли з-під контролю, тому жителів цих населених пунктів евакуювали до узбережжя, – повідомляє видання Ekathimerini.

Пожежна служба повідомила, що основний осередок вогню розділився на кілька фронтів, що поширюються в різних напрямках через пориви вітру.

Пожежникам, за підтримки літаків та вертольотів з бомбардувальними бомбардувальниками, вдалося контролювати деякі пожежі поблизу Афін напередодні, але спека повернула їх до життя, і полум’я перетнуло автостраду, що з’єднує Афіни з Північною Грецією, і стало загрожувати більш забудованим територіям.

Пізно вдень у четвер влада наказала евакуювати групу передмістя на північ від Афін і перемістила групу шукачів притулку з сусіднього центру прийому мігрантів у Малакасі.

Понад сто пожеж спалахнули по всій Греції з вівторка, руйнуючи будинки, змушуючи евакуювати десятки міст і сіл та спалюючи тисячі гектарів лісових угідь.

Вогонь зруйнував та пошкодив десятки будинків, а заступник мера Афіднеса Гіоргос Достіс зазначив, що пожежа випалила територію площею від 4,5 до 5 гектарів.

Однак загиблих не було, хоча десятки людей госпіталізували — здебільшого це пожежники, які отримали опіки або місцеві, які отруїлись димом.

У п’ятницю Управління цивільного захисту оголосило “крайнє пожежне попередження” для половини країни.

Міністерство фінансів оголосило надзвичайні виплати до 6000 євро (7100 доларів) людям, які втратили майно, і заявило, що будуть вжиті додаткові заходи.

Місцеві комунальні служби повідомили, що через пожежу в деяких районах Аттики навколо столиці може бути скасовано подачу електроенергії.

Найближчими днями буде заборонено доступ до парків та лісів, заявив заступник міністра захисту громадян Нікос Гардаліас. Очікувалося прибуття додаткових пожежників та літаків з Франції, Швеції, Румунії та Швейцарії.