Ліонель Мессі офіційно пішов із «Барселони»

06.08.2021 10:08   -

Аргентинський футболіст та один із найкращих гравців світу Ліонель Мессі офіційно пішов із «Барселони». Сторони не змогли домовитися про його новий контракт, – повідомляє пресслужба футбольного клубу з Іспанії.

Там зазначили, що попри домовленість про підписання нового контракту 5 серпня, цього не сталося через «фінансові та структурні перешкоди (правила Ліги Іспанії)».

«В результаті цієї ситуації Мессі не зможе залишитися в ФК «Барселона». Обидві сторони глибоко шкодують про те, що побажання гравця і клубу в кінцевому підсумку не будуть виконані», — зазначили у клубі.

Контракт Мессі з “Барселоною” закінчився на початку липня, і він став вільним агентом (тобто може перейти у будь-який інший клуб без того, щоб новій команді довелося платити величезні відступні).

«Барселона» подякувала гравцю за його внесок у розвиток клубу та побажала успіху у подальшій кар’єрі.

Soccer superstar Lionel Messi will leave Barcelona after contract talks  fail - Verve times

Відхід аргентинця став одним із потрясінь літа, оскільки безліч клубів, безперечно, обертаються навколо одного з найбільших гравців в історії. 

34-річний Мессі уже погодився на зменшення заробітної плати на 50% , щоб зберегти життя в Каталонії, але не так сталося, як гадалося.

Аргентинець провів в каталонському суперклубі усю кар’єру і виграв з “Барселоною” усі трофеї, які може виграти футбольний клуб.

Мессі захищав кольори «Барселони» упродовж усієї кар‘єри, з 2003 року. З синьо-гранатовими він 10 разів став чемпіоном Іспанії, виборов сім Кубків і вісім суперкубків країни, чотири рази виграв Лігу чемпіонів і тричі — Суперкубок УЄФА та клубний чемпіонат світу. У минулому сезоні іспанської Прімери Мессі взяв участь у 35 матчах, в яких забив 30 голів і виконав 11 результативних передач.

У червні Мессі нарешті щось виграв і зі збірною: Аргентина перемогла в Кубку Америки, обігравши у фіналі Бразилію з Неймаром.

Де суперзірка футболу продовжить кар’єру, зараз ще не відомо. Спортивна преса припускає, зокрема, що Мессі може перейти в англійський клуб “Манчестер Сіті”, до Пепа Гвардіолі, який у 2008-2012 роках тренував “Барселону” з аргентинцем в складі і дуже добре ставиться до Ліонеля.