Популярність “слуг народа” у Дніпрі стає все меншою

13.07.2020 16:09   -

Рейтинг нинішньої влади продовжує падати, тягнучи до дна популярність її представників і висунутих на місцеві вибори кандидатів. Такий висновок можна зробити, якщо проаналізувати результати соціологічного опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 20 червня – 4 липня 2020 року серед мешканців Дніпра.

Більшість дніпрян не схвалюють діяльності Володимира Зеленського на посаді. Зокрема, лище 34% опитаних сказали, що задоволені діяльністю Президента В.Зеленського, у той час як 52% висловили протилежні міркування (незадоволені).

Слуга народа и скандал с Бужанским. Реакция сети - Korrespondent.net

І хоча в рейтингу політичних сил щодо їх шансів на прохід у міську раду Дніпра досі лідерами лишаються «Слуга народу» та «Опозиційна платформа – За життя», їхні рейтинги швидко зменшуються, тоді як нові партії відбирають у них частину електорату. Так, за партію влади готові віддати голоси 24,3% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, за опозиційну силу – 22,4% таких респондентів. А от партію «Пропозиція», до складу якої входить мер Дніпра Борис Філатов, підтримують 15,9%.

Якщо говорити про кандидатів на мерське крісло Дніпра, то кандидат від “слуг” М. Бужанський навряд чи може скласти серйозну конкуренцію діючому меру Філатову. Через це правляча партія може невдовзі зробити ставку на іншого, менш скандального ніж Буханський, кандидата. Зокрема, розглядається в якості варіанту нардеп Кирило Нестеренко.

Серед кандидатів на мера лідером у рейтингу є Борис Філатов, якого готові підтримати 42,6% тих, хто визначився та має намір взяти участь у виборах. Рейтинг інших кандидатів значно нижчий. Так, за О.Вілкула могли б проголосувати 13,3%, М.Бужанського – 13,2%, З.Краснова – 12,8%, Г.Гуфмана – 7,5%, І.Куліченка – 5,0% виборців. Рейтинг інших кандидатів – менше 3%. Тих, хто не визначився, – близько 11%“, – такі рейтинги опубліковані у звіті соцопитування.

Загалом, діючий мер Дніпра, попри всю критику, лишається досить впливовим у місті: 51% опитаних задоволені роботою міського голови Дніпра Б.Філатова і 34% – не задоволені.