Кредити «під 0%» – пастка для українців

13.07.2020 17:49   -

Сьогодні часто можна зустріти пропозиції надання кредитів “під 0 %” – звідусіль лунають пропозиції “задарма” позичити гроші. Для того, щоб зрозуміти, що безкоштовних кредитів не буває, варто подумати про те, що позичальники роблять бізнес на цьому. Іншими словами, бізнес просто не може позичати гроші безкоштовно, інакше це буде уже не бізнес, а благочинність.

Втім, багато українців вірять таким “щедрим” пропозиціям, потрапляючи у пастку кредитора і накопичуючи неймовірні борги.

Фішка кредитів «під 0%» – ця ставка може діяти лише тиждень. А після цього вмикаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. Ви здивуєтеся, у зверненнях громадян ми зустрічали максимальну ставку за кредитом – 1 702% річних“, – зауважує начальниця управління захисту прав споживачів Національного банку України Ольга Лобайчук.

Проблема полягає в тому, що позичальники, що беруть гроші у кредитора, часто не читають умов договору, який підписують. Але, якщо людина добровільно погодилась на умови, запропоновані фінансовою установою – шансів законно уникнути сплати величезних штрафів і відсотків у майбутньому майже немає. Єдиний варіант – звернення до суду, що розгляне правомірність великих нарахувань на позичену суму.

Серйозні фінансові установи, банки, що мають репутацію, як правило, прозоро ведуть свою діяльність, не вводячи клієнтів в оману – бо цінують свою репутацію і налаштовані на довготривалу роботу. Фірми ж і ломбарди, що прагнуть скоріше урвати “великий куш” переважно і наживаються на довірливих людях.

Тому основна порада – завжди уважно читайте договір із установою, де ви позичаєте гроші!

Что делать, если нечем платить по ипотеке?

????☂️ Українцям варто бути дуже обережними з кредитами «під 0%». Фінустанови не роздають кошти просто так. Нудна, але…

Опубліковано Національний банк України Неділя, 12 липня 2020 р.