Попередні результати свідчать про перемогу Джо Байдена

06.11.2020 17:57   -

Зміна президента в США вплине і на Україну, яка була фактором у боротьбі за президенство. Адже через тиск із боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою відкриття кримінального розслідування в Україні проти сім’ї Джо Байдена, Трампу було оголошено імпічмент Конгресом США.

Пленки Деркача о Порошенко. Кого выберет Зеленский: Трампа или Байдена -  новости Украины, Политика - LIGA.net

Останні повідомлення про те, що Байден посідає лідируючі позиції в Пенсильванії та Джорджії, остаточно переконали експертів, що Байден зможе набрати 270 голосів, які потрібні для перемоги. Попередньо Байден зможе набрати аж 306 голосів.

Міжнародний аналітик Олег Пономар вже привітав своїх читачів та всіх українців із перемогою Джо Байдена.

Джо Байден обігнав президента Трампа під час підрахунку голосів у штаті Пенсильванія. Підрахунок триває, – повідомляє washingtonpost. 

Пенсильванія була серед найбільш гострих суперечок щодо виборів, і Байден, і Трамп здійснювали регулярні поїздки до штату протягом більшої частини кампанії.

Обидва кандидати провели там значний час в останні дні перегонів. Байден провів фінальний мітинг у Пітсбурзі напередодні виборів і зробив додаткові дві зупинки в день виборів.

Байден також взяв невелику перевагу у Джорджії хоча підрахунок голосів там також ще не завершений. 

Представники штату Джорджія заявили, що в п’ятницю штат має намір перерахувати вибори президента, коли округи завершили підрахунок залишків своїх бюлетенів.

Держсекретар Бред Раффенспергер заявив, що “Насьогодні у центрі уваги нашого офісу та посадових осіб окружних виборів залишається забезпечення того, щоб кожен законний голос був підрахований і зафіксований точно. З такою незначною перевагою у Джорджії буде проведений перерахунок голосів”.

Лідерство Байдена було в межах, яке дозволило би кандидату вимагати перерахунку за законом штату, яке буде здійснено лише пізніше в листопаді. Відповідно до законодавства штату, кандидати можуть вимагати повторного підрахунку голосів, якщо різниця становить 0,5 відсотка або менше, і вони повинні зробити це протягом двох робочих днів після загальнодержавної сертифікації результатів, яка має відбутися до 20 листопада.

Габріель Стерлінг, керівник інформаційної системи виборців штату, заявив на брифінгу в четвер, що загальнодержавний перелік голосів займе близько тижня, і навряд чи це змінить результат перегонів.

Байден обігнав Трампа, коли округи, прихильні до демократів, завершили підрахунок решти своїх бюлетенів.

Перші реакції кандидатів на попередні результати.

Президентський штаб Джо Байдена відповідає на повідомлення про те, що президент Дональд Трамп не планує поступатися посадою. 

“Як ми вже говорили 19 липня, американський народ сам визначить переможців на цих виборів. А уряд Сполучених Штатів цілком здатний випровадити порушників з Білого дому”, – заявив прес-секретар Ендрю Бейтс, – повідомляє cnn.

Байден в разговоре с Порошенко сравнил Трампа с собакой - Газета.Ru