Найбільший водограй

06.11.2020 20:13   -

Розташований у районі Пуент на Палм-Джумейрі атракціон на набережній створює надзвичайну атмосферу, коли струмені води танцюють під пісні з усього світу.

У найбільшому місті Об’єднаних Арабських Еміратів Дубаї відкрили найбільший у світі фонтан площею 7 327 м². Він розташований на штучному острові у вигляді пальми, звідси й назва — Пальмовий фонтан, – повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Фонтан оснащений соплами, здатними підкидати воду на 105 метрів у повітря. 

Пальмовий фонтан-розглядався з-по-Пуент-на-Пальмі-Джумейра

Він також має понад 3000 світлодіодних ліхтарів у різних кольорах, які висвітлюють небо над океаном.

Танцювальні шоу та феєрверк-шоу побачило багато відвідувачів, які стали свідками того, як Пальмовий фонтан побив світовий рекорд. 

“Пальмовий фонтан” відкритий для публіки цілий рік і представляє численні шоу, які бачать, як його струмені води гойдаються і танцюють під різні популярні пісні, включаючи місцеві Халіджі, міжнародну та класичну музику.

“Цей фонтан є прикладом чергової віхи в архітектурних досягненнях Дубая, і ми раді оголосити його офіційно дивовижним” – сказав Шадді Гаад, старший менеджер з маркетингу в “Книзі рекордів Гіннеса”.

“Пальмовий фонтан” здобуває титул Найбільшого фонтану.

Попередній рекордсмен фонтан “Веселка” в Сеулі було записано до Книги рекордів Гіннеса як найдовший у своєму типі.

Сеул – столиця Південної Кореї, є сьомим за величиною містом у світі з понад 11 мільйонами жителів.

Місто розділене річкою Хань, 27 мостів якої зв’язують північ та південь міста. Донедавна нічого особливо чудового не було в жодному з мостів, що зв’язували береги річки Хань.

Відтепер міст Банпо став визначною пам’яткою та головним туристичним об’єктом. Реконструкція включає функцію подачі води, яка щохвилини подає 190 тон із загальної кількості 380 сопла-форсунок, котрі створюють фонтан водоспаду, який вражаюче впадає в річку з 20 метрової висоти.

Освітлений різноманітним освітленням, новий “веселковий фонтан” був названий одним із десяти найкращих у світі мостів, що захоплюють дух. Міст не тільки вражає візуально, але й радує слух. Струмені води створюють хвилі, які «танцюють» під музику в 100 різних хореографічних рухах, а вночі 600 кольорових підсвічувань створюють захоплюючий фон.

За скандинавськими казками, веселка – це міст від смертного світу до небес.

Мостовий фонтан вражає людей своєю величчю і зворушує серця своєю красою – найкращий фонтан для мальовничих дамб і мостів.

Мост Фонтан радуги в Сеуле - фото, описание, как добраться, карта