Наші книжки закуповує Гарвард

06.11.2020 17:00   -

Одна з переможниць конкурсу есе про Голодомор від Союзу українців у Великій Британії (2019 AUGB Holodomor Essay Prize) Анастасія Угрин, яка зараз читає історію в Університеті святого Андрія, є співавторкою ′′Сто років в Галичині, події, які формують Україну та Східну Європу′′. Це її перша книжка, однак яку одразу помітили, зокрема її придбав Гарвардський університет.

Про це повідомляється на сторінці Союзу українців у Великій Британії (СУБ) в Фейсбуці.

Книжку Анастасія писала разом з батьком, доктором Денисом Угриним. Батько розповів, що Анастасія зробила кілька розділів та провела масштабні дослідження в архівах КГБ. Книга надає розуміння історії України, виражених очима їх родини.

Неймовірно, але доктор Угрин, консультант-психіатр дитини та підлітковий психіатр у Південному Лондоні та Фонді Модслі НХС, почав писати книгу, виконуючи ротації у своїй ставці на Евересті.

Зображення може містити: 1 особа

Книжку, яка наразі доступна на Амазоні, вже придбав Гарвардський університет.

Високої думки про ′′Сто років в Галичині, події, які формують Україну та Східну Європу′′, яку вже встиг переглянути й оцінити, професор Роальд Гоффман, лауреат Нобелівської премії, який народився в українському Золочеві, Україна.

Roald Hoffmann 2017 stamp of Ukraine.jpg

Роальд Гоффман у 1981-му році, разом із японським вченим Фукуі Кеніті, отримав найпрестижнішу нагороду з хімії, зробивши внесок в усі ділянки цієї науки. Але не хімією лише живе нобелівський лауреат.

Член Національної академії наук США, Американської асоціації фундаментальних наук, Міжнародної академії квантово-молекулярних досліджень є автором 5 поетичних збірок, 114 окремо виданих поем і 3 театральних п’єс (зокрема, п’єси «Кисень», 2001 — у співавторстві з Карлом Джерассі; розповідає про історію відкриття цього хімічного елементу у 18 столітті; перекладена 16 мовами й поставлена в багатьох театрах світу).

У 2013 був серед інтелектуалів, що підписали звернення світової академічної спільноти на підтримку українського Євромайдану.