Понад мільярд гривень на дороги, – депутати облради ухвалили бюджет на 2022 рік

04.12.2021 09:53   -

На дев`ятій сесії Дніпропетровської облради VIII скликання депутати ухвалили бюджет на 2022 рік у розмірі 11,2 млрд грн. “За” проголосували проголосували 92 депутати із 102 присутніх. Про це йдеться у пресрелізі ДніпроОДА.

На розбудову інфраструктури спрямують власні надходження регіону та держсубвенцію. Загалом – 3,7 млрд грн. З них 1,3 млрд планують витратити на ремонт доріг. 786,2 млн грн передбачено на освіту. Продовжать оновлювати і соціальну інфраструктуру.

“Над проєктом бюджету працювали з липня. Врахували, зокрема, збільшення мінімальної зарплатні. А ще підвищення стипендій для студентів вишів у півтора рази, академічних стипендій – у 2,6 разів. В цілому кошторис збалансований за доходами та видатками. І реальний для виконання”, – розповіла директорка департаменту фінансів Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Шебеко.

За словами посадовиці, область ще очікує на розподіл деяких субвенцій. Зокрема, вперше передбачені трансферти на придбання обладнання для їдалень та покращення пожежної безпеки у школах.

Бюджет Дніпропетровщини на 2021 рік – 9,3 мільярди гривень.