Помер колишній мер Києва Омельченко

25.11.2021 16:32   -

Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко. Останнім часом він хворів на коронавірус, – повідомляє пресслужба Київської міської ради.

Мер Києва Віталій Кличко, депутатський корпус Київської міської ради висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Олександра Омельченка, який пішов з життя сьогодні, 25 листопада.

«Сьогодні не стало Олександра Омельченка. Колишнього міського голови столиці, голови КМДА, народного депутата, депутата Київради. Сан Санич, як ми його називали, завжди був енергійним, з мудрим гумором, порадами досвідченого управлінця. Ми були знайомі багато років. Колись він відвідував мої і брата поєдинки. Потім розповідав мені про нюанси політики, зокрема, в управлінні столицею. Ми могли дискутувати, сперечатися, погоджуватися один з одним чи ні. Але Олександр Омельченко любив Київ і був, беззаперечно, одним з тих, хто творив його сучасну історію. Висловлюю щирі співчуття родині та близьким Олександра Олександровича… Світла пам‘ять…».

Причин смерті ексмера не назвали, однак 18 листопада нинішній київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що 83-річного Омельченка госпіталізували зі значним ураженням легень унаслідок захворювання на COVID-19.

Омельченко з серпня 1996 року до 20 квітня 2006 року був головою Київської міської державної адміністрації.

На парламентських виборах 2007 року він отримав депутатський мандат за списком, а з червня 2014 року був депутатом Київської міськради.