Поліція розслідуватиме інцидент, коли народний депутат Мураєв погрожував журналісту вбивством

06.04.2021 11:03   -

Поліція розпочала досудове розслідування через погрози журналісту Юрію Бутусову від народного депутата Євгенія Мураєва, – повідомляє пресслужба Нацполіції.

Інформацію про конфлікт  написав на своїй сторінці у у Facebook журналіст, головний редактор одного із інформаційних Інтернет-порталів Юрій Бутусов. Він заявив, що після завершення програми на одному із телеканалів у його гримерку зайшли громадяни, один із яких почав погрожувати фізичною розправою. 

«Слідчі прийняли в журналіста заяву про скоєння правопорушення, а інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України, це погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності», — розповіли правоохоронці.

Наразі потерпілого вже допитали, тривають слідчі дії для встановлення та перевірки всіх обставин злочину.

«Це мій телеканал! Ще раз таке зробиш, я тебе у*бу. Якщо б це не був мій телеканал, я би з тобою розібрався просто тут!» — процитував він нардепа.

Також Бутусов уточнив, що підставою до конфлікту стали події під час прямого ефіру. Зокрема, Мураєв говорив винятково російською, називав війну на Донбасі «конфліктом», за який Росія, з його слів, взагалі не несе відповідальності.

«Що все, що відбулось у 14-му, це винятково проблеми, створені у нас всередині, бо не треба було відстороняти законного президента Януковича. Сказав, що в 14-му році загострення у Харкові почались, коли на Римарській вбили мирних мешканців (хоча сам російський бойовик Арсеній Павлов «Моторола» у кількох відомих інтерв’ю розповідав детально, що це саме він командував проросійськими найманцями)», — додав він.

Окрім цього, Бутусов поскаржився, що Мураєв робив зауваження учасникам програми та перебивав. У відповідь журналіст назвав нардепа «російським агентом та брехуном», а також підійшов до нього, «щоб він був змушений відволіктися від потоку своєї брехні та зрозумів, що його антидержавні заклики не залишаться без відповіді».

Відповідно до відкритих даних, сім’ї Євгенія Мураєва належить телеканал «НАШ». За даними ЗМІ, юридична особа телеканалу належить компанії «Наша Прага», якою, зі свого боку, володіє кіпрська компанія Demosena Investments Ltd., кінцевим власником якої є батько екснардепа — Володимир Мураєв.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично призначає на каналі перевірки через заяви, які звучать в ефірах. Зокрема, за останні два місяці на каналі призначили низку перевірок — «НАШ» транслював заяви представника «ЛНР» та пресконференцію президента РФ Путіна.