Поліція Дніпра розслідує вбивство новонародженого хлопчика

08.02.2021 10:54   -

40-річна мешканка Дніпра народила дитину вдома, але з невідомої причини вирішила позбавитись від немовляти і кинула його просто у вигрібну яму, – повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

Мати дитини спочатку заперечувала вбивство, розповівши історію про те, що вона народила дитинку на замовлення і після пологів віддала її іншим людям. Втім, жінка потрапила в лікарню із ознаками недавніх пологів, але без дитини – це викликало підозри у медиків, що викликали поліцію.

За фактом виявлення тіла немовляти у вигрібній ямі поліція відкрила два кримінальні провадження.Жінка, яка народила дитину, надала поліцейським неправдиві свідчення про «продаж дитини». Так, 40-річна мешканка Дніпра повідомила, що 30 січня остання доставлена до лікарні з ускладненнями після домашніх пологів, де розповіла про вагітність та недавні пологи. За її словами, 27 січня вона народила хлопчика та за попередньою домовленістю передала його невідомім людям за 500 тис. гривень“, – повідомляє пресслужба поліції.

Поліція побачила невідповідність у певних свідченнях жінки і в результаті обстеження прилеглої до її помешкання території виявила тіло немовляти у вигрійбній ямі – знахідку було доправлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. Тіло малюка було загорнуто в пакет і просто скинуто у місце, де його б ніхто не знайшов. Після знахідки жінка зізналась, що вигадала історію про сурогатне материнство для приховування вбивства дитини.

4 лютого на території домоволодіння жінки проведено слідчі дії із залученням поліцейських кримінальної поліції, кінолога зі службовим собакою та застосуванням спецтехніки. В ході обшуку у зливній ямі вбиральні було виявлено пакет з тілом новонародженого хлопчика. Зараз тіло дитини направили на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті. Жінка повідомила, що вигадала історію про продаж немовляти, щоб приховати його смерть“, – сказано в повідомленні поліції.

Враховуючи виявлення нових фактів, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини). Також відомості внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).