Трамп дуже незадоволений новими правилами дебатів, коли не можна перебивати опонента

20.10.2020 15:30   -

Комісія з дебатів вирішила внести зміни в правила, щоб опоненти не перебивали один одного. Комісія змінила правила президентських дебатів у США після того, як на перших дебатах Трамп 71 раз перебив Байдена.

Комісія з президентським дебатів США оголосила, що другі дебати між Дональдом Трампом і Джо Байденом будуть проходити за зміненими правилами. Зокрема, під час двохвилинного виступу кожного кандидата мікрофон у його опонента буде відключено, передає CNN. Під час подальшого обговорення працюватимуть мікрофони обидвох кандидатів.

Рішення було прийнято 19 жовтня на засіданні комісії. Було вирішено, що зміни необхідні, оскільки перші президентські дебати Трампа і Байдена перетворилися в хаос, коли президент США перебивав свого опонента.

Другі президентські дебати комісії були скасовані після відмови Трампа від участі у віртуальному конкурсі, зміни, яка була внесена через його позитивний діагноз коронавірусу. Після перших дебатів комісія не уточнила, які зміни вони будуть вносити, але в їх заяві на той час зазначалося, що вони мають намір “забезпечити наявність додаткових інструментів для підтримання порядку для решти дебатів”.

Трамп лютує через це рішення, він залишився дуже незадоволений. Він сказав, що все одно буде брати участь в дебатах, але вважає це дуже несправедливим. “Я візьму участь. Я просто вважаю, що це дуже несправедливо”, – сказав Трамп на запитання журналістів про зміни в понеділок.

Рішення про приглушення мікрофонів було одностайним серед її членів і підкреслило, що “це не зміна правил, а скоріше крок із сприяння дотриманню правил, які були узгоджені обома кампаніями”.

Тим не менш, ця зміна викликала швидкий докір директора з питань комунікаційної кампанії Трампа Тіма Мурто, який без доказів заявив, що рішення комісії є “спробою надати перевагу своєму улюбленому кандидату”.

Керівник передвиборчої кампанії Трампа Білл Степіен оскаржив теми, оголошені для дискусій у четвер, через те, що вони більше не зосереджені на зовнішній політиці. Авжеж, адже останнім часом було проведено потужну піар компанію за допомогою друзів Трампа на близькому сході, аби створити імідж великого миротворця, навіть із замахом на Нобелівську премію з миру. Хоча на початку свого президентства Трам збирався навпаки зосередитися на суто американських проблемах і провадив ізоляціоністську політику. Але на той час, після Обами було все гаразд в країні, все змінилося за керування Трампа, коли економіка гальмує, а пандемія безконтрольно вирує та відбирає життя. Трампу вже не до вподоби, що питання дебатів стосуватиметься внутрішнього життя США.

Минулого тижня комісія оголосила, що теми будуть: “Боротьба з COVID-19”, “Американські сім’ї”, “Перегони в Америці”, “Зміна клімату”, “Національна безпека” та “Лідерство”.

“Ми закликаємо вас перекалібрувати теми”, – написав Степ’єн у листі. Жоден момент Степ’єн не вказав, що Трамп вийде з третьої дискусії, якщо змін не буде внесено.