На сайті президента зареєстрована петиція за відставку Зеленського, – той признався, що не задекларував 5,1 млн грн і цим порушив закон

08.07.2020 12:56   -
Автор:

Раніше повідомлялось про те, що Володимир Зеленський не задекларував понад 5 мільйонів гривень доходу за 2019 рік, чим порушив закон. Петиція за відставку Володимира Зеленського з посади президента України вже з’явилася на сайті глави держави. Її автором став політтехнолог Віктор Уколов. Вона за лічені хвилини набрала понад сто підписів. Віктор Уколов на своїй сторінці Facebook повідомив про створення, про зміст петиції та про очікування на реєстрацію.

“Ми, що підписалися нижче, закликаємо президента Володимира Зеленського виконати свою передвиборчу обіцянку і ПОДАТИ У ВІДСТАВКУ з посади Президента України через порушення Закону!
18 квітня 2019 року у програмі “Право на владу” кандидат у Президенти Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить Закон.
Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов лише через 4 дні після тієї заяви.
7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський признався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив Закон “Про запобігання корупції.
Звертаємося до пана Президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям.
Володимир Олександрович неодноразово підкреслював, що відрізняється від старих політиків. Ми хочемо побачити підтвердження цим гучним заявам.
ЯКЩО ПООБІЦЯВ – ТО ІДИ!”

Слід нагадати, що вчора Національне агентство з питань запобігання корупції виписало президенту Володимиру Зеленському два адміністративних протоколи за несвоєчасну подачу повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Матеріали передадуть до суду.

Про це повідомило НАЗК у Facebook.

Рівність громадян перед законом є базовим принципом, закладеним у Конституції України і основною засадою діяльності НАЗК. Не зважаючи на посаду, матеріальний стан і соціальне положення усі громадяни мають слідувати законам України“, – йдеться у повідомленні.

НАЗК нагадало, що після вступу на посаду президента Зеленський здійснив купівлю та продаж облігації внутрішньої державної позики. Вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Відповідно, Зеленський мав повідомити про це НАЗК, однак не зробив цього.

Автор – Боніфацій