Президент Зеленський зізнався у порушенні закону

07.07.2020 19:22   -

Володимир Зеленський зізнався у порушенні закону у сфері оподаткування, оскільки не повністю задекларував свій дохід за 2019 рік. Сума прибутку – не маленька – понад 5 млн гривень.

Президент України Володимир Зеленський особисто проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані“, – йдеться у повідомленні Офісу президента у Телеграмі.

Що завадило Зеленському заделарувати дохід – не відомо. Можливо, він просто забув. Але тоді виходить, що наш президент настільки багатий, що він просто може забути про отримані 5 мільйонів. Дохід родина Зеленського отримала від продажу облігацій.

У 2019 році родина Глави держави отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення“, – сказано в повідомленні.

Що ж, тепер виходить, що Зеленський – людина, що приховує свої доходи. Сам Володимир Олександрович покаявся к правоворушенні і заявляє про готовність понести покарання. Сподіваємось, що закон і справді один для всіх, як зауважив Зеленський, і санкції будуть застосовані до головного “слуги народу”.

Володимир Зеленський наголошує, що всі громадяни України рівні перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства“, – підкреслюється в повідомленні.

Хитрый» Зеленский и «игра в одни ворота». Почему срывается обмен ...