Поліція, як за СССР, покращує статистику розкриття злочинів, катуючи невинуватих

21.08.2020 11:35   -

ДБР повідомило про затримання поліцейських, які заради поліпшення статистики скоїли злочин. Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 лютого 2020 поліцейський з логістики та дільничний офіцер поліції вказаного відділення поліції у приміщенні поліцейської станції Дніпровського відділення поліції застосовували психологічне насильство до громадянина та погрожували застосуванням насильства. Таким чином вони намагалися змусити його зізнатися у вчиненні кримінального злочину – шахрайстві.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області. Оперативний супровід – Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Шляхом підроблення ряду документів правоохоронці сформували та зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення громадянином. Це призвело до притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності, складання та направлення до суду обвинувального акту відносно потерпілого, – йдеться у заяві.

Такі дії правоохоронці вчиняли заради штучного створення показників про розкриття кримінальних правопорушень в сфері обігу наркотичних засобів.

Таким чином поліцейські підозрюються у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності та перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалось застосуванням насильства.

Наразі підозрюваним вручені клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, за місцем проживання та роботи фігурантів провадження проведено обшуки та вилучені персональні комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони та інші речі.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, – завершується у повідомленні.