Після розстрілу військових у Дніпрі, Зеленський змінив керівника Нацгвардії

28.01.2022 11:40   -

Після резонансного розстрілу військових на підприємстві “Південмаш” у Дніпрі одним із строковиків Нацгвардії (Артемієм Рябчуком) 27 січня, президент України Зеленський вирішив звільнити з займаної посади керівника Нацгвардії.

Було звільнено з посади генерал-полковника Миколу Балана. Зеленський призначив виконуючим обов’язки командувача Юрія Лебедя.

“Звільнити БАЛАНА Миколу Івановича з посади командувача Національної гвардії України”, – йдеться у наказі президента №34/2022.

Микола Балан

Наступним наказом Зеленський призначив Лебедя на посаду.

У четвер командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан самостійно написав рапорт про відставку з посади у зв’язку із стріляниною на заводі у Дніпрі, яку влаштував солдат Нацгвардії.

Повідомляється, що Національна гвардія України виплатить сім’ям загиблих та пораненим в Дніпрі по 1,8 млн гривень. Микола Балан раніше повідомив, що Національна гвардія візьме на себе фінансові та організаційні витрати на поховання загиблих під час стрілянини на “Південмаші”, а також виплатить компенсації родинам загиблих та поранених.