У Дніпрі нацгвардієць розстріляв товаришів по службі та втік зі зброєю. П’ятеро військових загинули

27.01.2022 09:02   -

У Дніпрі на підприємстві «Південмаш» солдат строкової служби Нацгвардії розстріляв інший караул НГУ. П’ятеро військових загинули, ще п’ятеро отримали поранення.

Про це пишуть МВС та Нацгвардія.

«27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу «Південмаш» сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення», — йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

У Нацгвардії повідомляють про загибель чотирьох військових та п’ятьох поранених. У МВС уточнюють, що п’ятою загиблою стала військова Нацгвардії, яка надавала медичну допомогу.

“Наразі територія очеплена та патрулюється. За тривогою на місце злочину виїхало керівництво ГУНП в Дніпропетровській області, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти, всі профільні служби.

Триває з’ясування усіх обставин події. У військовій частині розпочато службове розслідування.

Представники командування військової частини надаватимуть сприяння у проведенні слідства. Військовослужбовцям, що отримали поранення надається медична допомога.

У Дніпропетровській та сусідніх областях введена поліцейська спецоперація. На пошуки підозрюваного задіяні всі служби поліції.

Розслідуванням обставин трагічної події займатемуться представники ДБР та військової прокуратури.
На місце також вирушив командувач Національної гвардії України.”

Солдат Рябчук втік зі зброєю. Наразі у місті, області та сусідніх областях поліція проводить спецоперацію з пошуку військового. Також на місце події виїхав і командувач Нацгвардії Микола Балан. Мотиви такого вчинку поки невідомі.