На Донбасі тихо – порушень за минулу добу не зафіксовано

27.01.2022 08:59   -

Прес-служба ООС повідомляє, що доба в зоні ООС пройшла тихо – упродовж минулої доби, 26 січня, та станом на 7 годину ранку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Завдяки низці онсультацій 22 грудня 2021 року в питаннях рішучості у дотриманні заходів щодо посилення заходів Режиму припинення вогню, загальна кількість обстрілів зафіксована СММ ОБСЄ знизилася майже на 75%. Водночас не досягнуто повного припинення порушень.

26 січня 2022 відбулось перше в 2022 році засідання Трьохсторонньої контактної групи. На цій зустрічі представники РФ спростували інформацію про те, що Росія вимагає офіційного визнання ЛНР та ДНР.

Під час засідання ТКГ Представник Російської Федерації в ТКГ Борис Гризлов, відповідаючи на питання української сторони та коментуючи проект звернення Депутатів КПРФ до президента Росії Володимира Путіна про визнання самопроголошених «Донецької» та «Луганської народних республік», зазначив, що це лише звернення 11 депутатів, навіть не фракції, а Російська Федерація підкреслює відданість Мінським Угодам в цілому“, – йдеться у повідомленні Української делегації учасиі у ТКГ.