Перезавантаження Зе-команди: Генпрокурора Руслана Рябошапку теж звільняють

04.03.2020 08:53   -
Автор:

Слідом за новиною про скору відставку Уряду, раптово з’явилось повідомлення про звільнення Генпрокурора Руслана Рябошапки, повідомляє UA.NEWS.
Буквально на днях була поширена інформація про те, що у Верховну Раду внесено проект постанови про звільнення Рябошапки і збір підписів у парламенті. І ось, уже сьогодні, 4 березня, Генпрокурор звітуватиме про свою діяльність у ВР, після чого йому можуть оголосити недовіру, а потім – відставку.
Не зовсім зрозуміло, чим викликане таке швидке рішення, тим більше, що проект постанови про оголошення недовіри Рябошапці підтримали депутати фракції «Слуга народу».
Тим більше це рішення влади не зрозуміло в контексті недавно завершеного конкурсу на посади в Офісі Генпрокурора, що мало ознаменувати перезавантаження цього органу.
Та й західні партнери України були цілком задоволені персоною Руслана Рябошапки. Джерела повідомляють, що посли G7, які перебувають в Україні, увечері 3 березня мали зустріч із Володимиром Зеленським, намагаючись відстояти Рябошапку на посаді.
Втім, питання уже вирішено – на пост Генпрокурора розглядають кандидатуру Сергія Іонушаса, заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності, депутата «Слуги народу».
Тож, Руслан Рябошапка скоро поповнить ряди «колишніх членів Зе-команди».
Картинки по запросу