Борис Філатов: Дніпро – єдине українське місто, де навчання управителів ОСББ і ЖБК фінансують коштом муніципального бюджету

04.03.2020 17:35   -
Автор:

Нині у Дніпрі фактично чверть багатоквартирних будинків є ОСББ і ЖБК.
Щоб допомогти управителям навчитися успішно вести справи домів і захищати їх інтереси, з 2018 року мерія проводить навчальні семінари. Такий досвід для країни є унікальним, адже нині лише у Дніпрі навчання управителів ОСББ і ЖБК фінансують коштом муніципального бюджету.
«Це – дуже важлива програма. Ми будемо додатково ще виділяти на неї кошти. У нас вже є близько пів сотні заявок на наступні семінари. Чим більше активних і самоорганізованих громадян братимуть участь у житті міста, тим більше воно розвиватиметься і ставатиме комфортнішим. Ця програма для мене буде пріоритетною і надалі», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов 4 березня під час вручення представникам ОСББ і ЖБК свідоцтв про проходження ними навчальних курсів.
Загалом учасниками таких семінарів у Дніпрі стали вже 400 представників ОСББ і ЖБК. Лекції для них проводять фахівці мерії, Університету митної справи та фінансів, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, а також залучені експерти з Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова. Представникам об’єднань домовласників розповідають, як вирішувати різні правові та організаційні питання, навчають бухгалтерської справи тощо. У той час, як вартість подібних приватних курсів стартує від 6 тис. грн, тут комплекс навичок управителі отримують безкоштовно.
Свідоцтва про підвищення кваліфікації слухачам семінарів вручають лише за умови успішного навчання та складених підсумкових іспитів.
Представниця ОСББ «Ялинка-104» (ОСББ «Суворова») Ірина Покатиренко – одна з відмінниць. Розповідає: курси допомогли їй отримати не лише теоретичні знання, а й навчили будувати комунікацію з мешканцями дому та представниками комунальних служб.
«Будинок – це не тільки стіни та вікна, передусім – це мешканці. ОСББ дуже зближує нас, люди з великим задоволенням беруть активну участь у конкурсах співфінансування або у бюджеті участі», – зазначила Ірина Покатиренко.
Нагадаємо також, що цьогоріч з ініціативи міського голови Бориса Філатова програму співфінансування ОСББ і ЖБК збільшили ще на 10 млн грн.