Борис Філатов обговорив із представниками швецької делегації перспективи спільних інвестиційних проєктів

04.03.2020 08:30   -
Автор:

4 березня міський голова Дніпра Борис Філатов провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Швеції в Україні Й. В. Тобіасом Тибергом. Сторони обговорили перспективи двостороннього співробітництва у сфері бізнесу та економіки. Зокрема, йшлося про фінансові пропозиції у придбанні медичного обладнання шведських виробників.
Пан Тобіас Тиберг наголосив: для нього було важливо відвідати саме Дніпро, адже це – не лише потужний промисловий центр, а й символ українського суверенітету. «Місто розвивається динамічно. Водночас ви маєте своє ґрунтовне бачення децентралізації», – сказав посол Швеції в Україні. У рамках візиту до Дніпра представники дипмісії відвідали радіологічний центр, де лікують онкологічні захворювання. Тут є обладнання шведської компанії «Elektra». В Україні працює загалом дев’ять таких машин, дві із них – у Дніпрі.
Під час зустрічі з Борисом Філатовим йшлося, зокрема, про залучання інвестицій від шведської сторони. За словами представника компанії «Elektra» Рольфа Кьоллстрьома, нині вони готують фінансову пропозицію для закріплення співпраці саме з містом Дніпром.
«Потрібно розуміти, чи йдеться про фінансові інституції на державному рівні, котрі готові, зокрема, кредитувати такі речі. Нам це цікаво. Раніше з послом Чехії ми обговорювали нашу зацікавленість у придбанні рухомого складу трамваїв «Škoda». Та навіть в умовах децентралізації ми не можемо володіти такими ресурсами», – зазначив Борис Філатов. Мер також запропонував представникам шведської делегації провести розширену зустріч із міським департаментом охорони здоров’я.