Організація із заборони хімічної зброї підтвердила отруєння Навального “новачком”, а РФ переконана у підступах світової “закуліси”

07.10.2020 18:00   -

У МЗС РФ заявили, що нададуть державам – учасникам ОЗХЗ “хронологію закулісних маніпуляцій основних дійових осіб цієї вистави”, після того, як Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила, що російський опозиціонер Олексій Навальний був отруєний хімічної нервово-паралітичною отрутою групи “Новачок”. 

Про отримані результати ОЗХЗ інформується у заяві на сайті федерального уряду Німеччини.

“Результати аналізу лабораторіями ОЗХЗ біологічних зразків, зібраних персоналом ОЗХЗ, якими поділилися з ФРН, підтверджують, що біологічні маркери інгібітора холінестерази, виявлені у зразках крові й сечі пана Навального, мають структурні характеристики подібні до токсичних хімікатів, що належать до списків 1.A.14 та 1.A.15, які були додані у Додаток з хімічних речовин до Конвенції про заборону хімічної зброї на 24-й сесії конференції держав-учасниць у листопаді 2019 року. Даний інгібітор холінестерази не зазначений у Додатку”, – йдеться у звіті. 

РФ має намір представити своє бачення ситуації з взаємодією Німеччини і секретаріату Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в справі про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

“Фантастична історія, ініційована з подачі Берліна його євроатлантичними союзниками укупі з керівництвом технічного секретаріату ОЗХЗ, отримала своє продовження за заздалегідь спланованим конспірологічним сценарієм”, – переконані в МЗС РФ.