Оголошено набір вісьмох претендентів на космічну подорож навколо місяця

03.03.2021 11:13   -

Японський мільярдер Юсаку Маедзава в середу розпочав пошук восьми незнайомців, які зможуть приєдналися до нього як перші приватні пасажири в подорожі навколо Місяця з SpaceX Ілона Маска, – повідомляє Reuters.

Спочатку він планував запросити художників на тижневий рейс, запланований на 2023 рік.

“Я почав думати, що, можливо, кожну людину, яка робить щось творче, можна назвати художником”, – сказав Маедзава у відеозаяві, представляючи новий набір для своєї місії “DearMoon” у вівторок (2 березня). 

“Це був висновок, якого я дійшов, і саме тому я хотів звернутися до більш широкої та різноманітної аудиторії, щоб надати більшій кількості людей у ​​всьому світі можливість приєднатися до цієї подорожі”.

Перший етап процесу відбору триває до 14 березня, і заявники повинні пройти медичний огляд і, врешті-решт, співбесіду з Маедзавою.

Підприємець, який продав свій модний бізнес Zozo Inc SoftBank в 2019 році, оплачує всю вартість подорожі на багаторазовій ракеті-носії SpaceX наступного покоління, яка отримала назву Starship.

“Я думав, що можуть бути затримки, але все йде за розкладом”, – сказала Мезава в інтерв’ю.

Два останні прототипи “Зоряного корабля”(Starship) вибухнули під час випробувань, нагадавши про ризики для Маедзави, якому наразі 45 років та його попутників, які також стикнуться з тривогою під час першої приватної космічної подорожі поза орбітою Землі.

“Ілон Маск каже, що проблем немає, і я йому вірю”, – сказав Маедзава. SpaceX доправив уперше чотирьох космонавтів на Міжнародну космічну станцію в листопаді на своїй ракеті Falcon 9.

Маедзава сказав, що він зовсім не готується до подорожі, лише обмежує споживання алкоголю і трохи займається спортом, витрачаючи кілька годин на тиждень на розгляд місії.

“Я готуюся лише подумки”, – сказав гуру моди, одягнувши сорочку Dior поверх футболки, на якій зображена знакова фотографія Сходу Землі 1968 року.

Want to fly to the Moon for free? Japan billionaire offers space seats |  Asia – Gulf News

Побачити всю Землю і далеку сторону Місяця було б головним моментом подорожі, сказав Маедзава, який прагнув поїздки на МКС ще до амбіційнішого варіанту – місячної подорожі.

“Ми очікуємо, що ця місія піде далі, ніж будь-яка людина, коли-небудь подорожувала з Планети Земля”, – сказав Маск, через кілька днів після того, як SpaceX завершив свій останній збір коштів у розмірі 850 мільйонів доларів, що допомогло перетворити бізнесмена на одного з найбагатших людей у ​​світі.

Екіпаж буде відібраний до кінця червня, щоб забезпечити час для підготовки та підготовки протягом решти 2021 року та всього наступного року.

Запустившись десь у 2023 році, місії DearMoon знадобиться 3 дні, щоб дістатися до Місяця і три дні, щоб повернутися на Землю.

“Що справді важливо в місії DearMoon, так це те, що це буде перший приватний космічний політ, перший комерційний космічний політ з людьми поза орбітою Землі”, – сказав Ілон Маск, генеральний директор SpaceX.

 “Цього ще ніколи не було, і ми збираємося пройти повз Місяць, тому насправді це закінчиться тим, що завдяки цій місії люди підуть далі, ніж будь-яка людина коли-небудь подорожувала з планети Земля”.

Поточний рекорд відстані проводить екіпаж місії НАСА “Аполлон-13”, який у квітні 1970 року пролетів 254 км за місячну поверхню на зворотному боці Місяця або 400171 км від Землі.

Ця новина з’явилася буквально через кілька днів після закінчення конкурсу на іншу місію SpaceX, Inspiration4, який виведе чотирьох людей, включаючи двох переможців конкурсу, на капсулі Dragon на орбіту Землі. Цю місію, яку планують здійснити з першим цивільним екіпажом до кінця 2021 року, також фінансує мільярдер.

Маедзава сподівається, що місія навколо Місяця також послужить натхненням не лише для художників на борту, а й для світу, який спостерігає з землі, але й для нього самого.

“Я хочу нагадати собі, якою справді дивовижною є наша планета. Я хочу висловити свою вдячність цій надзвичайній планеті, яку я називаю домом”, – сказав Маедзава. “Нарешті, я хочу нагадати собі про те, наскільки я маленький і незначний, а також наскільки більше я можу ще зростати.

Торік Маедзава розпочав пошук нової дівчини, яка б приєдналася до нього у поїздці.