У Новомосковську правоохоронці виявили підпільну алкогольну фабрику

03.03.2021 09:34   -

За повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області, у місті Новомосковськ було викрито підпільний цех із виготовлення лікеро-горілчаної продукції, який організували троє місцевих мешканеців. Свою підпільну фабрику з підробки відомих алкогольних брендів чоловіки розмістили у гаражах. Правоохоронці вилучили устаткування і речовин на загальну суму 1 млн. 755 тис. грн.

За допомогою системи змішування, фільтрації та розливу «кустарним» засобом зловмисники здійснювали фасування фальсифікату у пляшки. У подальшому лікеро-горілчані вироби розливались та фасувались у пластикову тару, без будь-яких логотипів, а вже пляшки, в свою чергу, пакувалися у картонні коробки (Bag-in-box) об’ємом 10 літрів, а також у тетропаки, імітовані під відомі іноземні бренди «Absolut», «Jezin», «Metaxa» та інші. Комплектуючі для пакування та спирт для виготовлення фальсифікату зловмисники
купували через Інтернет
“, – повідомляє прес-служба ДФС.

Реалізовували сурогат зловмисники через мережу магазинів та інтернет.

Окрім виготовлення алкоголю сумнівної якості, правопорушники займалися реалізацією контрабандних спиртовмісних товарів.

Наразі готується клопотання до прокуратури та суду про блокування сайтів, що були задіяні у реалізації “сурогату”. Слідство триває.