Сталін “зізнався” у брехні, створенні фейків та організації Голодомору

28.11.2020 12:16   -

Канадська кампанія Національний інформаційний тур «Голодомор», що діє за підтримки уряду країни і по всій Канаді запустила новий проєкт, в якому радянський диктатор Йосип Сталін, якого «оживили» за допомогою сучасних технологій, зізнається у скоєному, – розповідає radiosvoboda.

«Сталін знову оживає, щоб відкрити глибинну правду», – кажуть ініціатори проєкту, який використовує технології виготовлення «фейкових» новин із прямо протилежною метою: викрити роль Йосипа Сталіна в примусовому виморюванні голодом мільйонів українців і в подальшому приховуванні трагедії. А ще одна мета проєкту – спонукати читачів підписати петицію за внесення в провідні словники англійської мови слова і поняття Holodomor.

Сучасна технологія, яка дозволяє маніпулювати відео й аудіозаписами і цілком правдоподібно вставляти в уста реальних людей довільні слова й тексти, відома як «глибинний фейк» (англійською deepfake). А тепер вона допомагає відкрити deep truth – глибинну правду.

У відеоролику, для створення якого були використані рідкісні кольорові кінокадри Сталіна, радянський диктатор розповідає (англійською мовою), що саме він і винайшов «фейкові новини», організувавши не тільки геноцид Голодомором, а й його замовчування, приховування від усього світу масштабів штучно влаштованого вбивства мільйонів невинних людей:

«Заперечення, цензура, брехня… І зараз уже 2020 рік, а ніхто нічого про це не знає – спробуйте-но знайти щось у словнику! Я б сказав, що я досить добре попрацював над тим, щоб приховати це. Так що наступного разу, говорячи про альтернативні факти, віддайте мені належне, бо я цього заслуговую».

Ролик для кампанії підготували у співпраці з одним із провідних у світі фахівців у галузі технології deepfake Полом Шейлзом на прізвисько The Fakening, змонтовані сюжети якого про світових знаменитостей часто стають «вірусними».