Як у Дніпрі доглядають за парковими рослинами

04.02.2021 16:28   -

У Дніпрі у парку імені Богдана Хмельницького проводять обрізування дерев. За словами начальника відділу благоустрою об’єктів зеленого господарства КП «Дирекція територій і об’єктів рекреації» Сергія Іщенка, насамперед зрізають гілля над алеями на висоті 2 метри, усередині гілля обрізають вище  –  4 метри. Це робить парк більш доглянутим, а також покращує видимість, що, зокрема, полегшує патрулювання у нічний час.

«Наразі найкращий час для обрізування, адже життєдіяльність дерева дуже знижена, тому травматизм для рослин мінімальний. До того ж усі зрізи обов’язково обробляються. Обрізане гілля ми подрібнюємо за допомогою спецтехніки на тирсу. Її використовуємо для мульчування ґрунту під саджанцями. Взимку такий біоматеріал захищає прикореневу систему рослин від морозів, а влітку зберігає вологу. Таким чином ми не тільки використовуємо залишки із користю, а ще й економимо кошти, адже не вивозимо обрізки як сміття», – зауважив Сергій Іщенко.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу ACtC-3emr4DToEUru-M0Qngo8MJBjMBjp9Vi0PLW8h-SKDA0i817M09rb6bvawK87xFQoLI_ZC2vCiCXPxjn8dieuJPEDJwqOpF1iXKME8FQZW8NMmFtLS6kajFmNBG7Wr3iGy9zY-6zebggH1pRZAmwk-5OxQ=w1053-h700-no

У рамках комплексної програми з озеленення міста, яку ініціював мер, і декадника  #Дніпро_квітучий у парку висадили близько 80 різних саджанців. Тирси від гілок вистачає на всі молоді рослини і навіть більше, тому мульчу використовують для вирівнювання земельних ділянок, а навесні вона знадобиться під час створення квітників і клумб. Подібні заходи проводяться в усіх парках, що на балансі КП «Дирекція територій і об’єктів рекреації».