Обласна влада злонавмисно ігнорує рішення міста – Філатов

10.04.2020 13:27   -
Автор:

Напередодні обласне керівництво дозволило безперешкодно в’їжджати до Дніпра будь-яким автомобілям, хоча до цього спеціальна комісія місцевого рівня визнала це одним із сприятливих факторів розповсюдження коронавірусу і заборонила в‘їзд транзитного транспорту.
Коли обласне керівництво на чолі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком залишило місто відкритим для всіх машин, воно взяло на себе політичну відповідальність за можливий спалах у місті захворюваності на COVID-19. Як відомо, днями таку ситуацію зафіксували у Першотравенську Дніпропетровській області.
Щодня до Дніпра в’їжджає щонайменше 15 тис. автомобілів. Крім тих, хто має у місті роботу, сюди приїздять також мешканці інших територіальних громад. Деякі з них відверто нехтують карантинними обмеженнями, збільшуючи таким чином ризики зараження коронавірусною інфекцією себе та оточуючих. Уже два тижні у Дніпрі, як і у низці інших українських міст, діє режим надзвичайної ситуації, однак до міської ради регулярно надходять скарги від містян на заїжджі компанії людей, зокрема з Синельникового та Запоріжжя.
Мер Дніпра Борис Філатов висловив категоричну незгоду з позицією обласної влади, котра відверто суперечить стратегії міста у протидії поширенню епідемії коронавірусу.
«Губернатор Олександр Бондаренко, а також керівники головних управлінь Національної поліції, ДСНС і СБУ у Дніпропетровській області, котрим для ухвалення важливих рішень, очевидно, достатньо й телефонних вказівок, повинні розуміти: у разі розгортання у Дніпрі найгіршого сценарію з COVID-19, це буде ваша політична та особиста відповідальність. Справа ваша, робіть. Але епідемія може зачепити не просто абстрактних людей, а й ваших рідних, котрі мешкають тут разом з нами усіма», — зазначив Борис Філатов.
Мер Дніпра також додав, що допоки профільні відомства не почнуть належним чином ставитися до рішень міста та його спеціальних комісій, загроза неконтрольованого розповсюдження хвороби зростатиме і надалі.