Новий президент США вакцинувався вдруге

12.01.2021 12:23   -

Обраний президентом Джо Байден отримав свою другу дозу вакцини проти COVID-19 у понеділок. Байден та його дружина Джилл отримали свої перші вакцини Pfizer-BioNTech 21 грудня в лікарні ChristianaCare в Окрузі Делавер (Delaware County) — у штаті Нью-Йорк, у рамках кампанії представників високого рівня для демонстрації, що вакцина безпечна та ефективна.

Обраний президент Джо Байден отримав вакцину проти Covid-19 у прямому ефірі в понеділок на заохочення американців робити щеплення, коли вони зможуть.

“Нема про що турбуватися. Я з нетерпінням чекаю другого пострілу», – казав Байден після першого щеплення.

Джил Байден, перша леді, отримала дозу вакцини на початку дня. Обрана віце-президенткою сенатор Камала Гарріс із Каліфорнії та її чоловік Даґлас Емгофф будуть щеплені наступного тижня.

Вакцинація Байдена, яку ввів Табе Маса, керівник служби охорони здоров’я лікарні ChristianaCare, відбувається в той час, коли чиновники намагаються прищепити американців по всій країні в надії взяти під контроль вірус, який швидко поширюється.

Covid-19, який вбив понад 300 000 в США, перевернув країну в 2020 році, заморозивши значні частини економіки.

Байден отримав першу дозу вакцини, виготовлену компанією Pfizer, першу, затверджену патентом США. Друга вакцина, вироблена Moderna, почала поставлятися по країні на вихідних. Обидві вимагають введення двох доз з інтервалом у кілька тижнів.

Байден, серед перших американців, які отримали вакцину.

Останніми днями також були публічно щеплені інші вищі державні чиновники, зокрема спікер палати палат Ненсі Пелосі та віце-президент Майк Пенс.

Трамп, якого госпіталізували з коронавірусом у жовтні, ще не отримав вакцину.