Нові назви вулиць Дніпропетровська зібрали у книзі

04.01.2016 21:15   -
Автор:

Буклет містить історичні довідки про причини і наслідки перейменування з точки зору істориків.
Про це стало відомо від членів робочої групи з питань перейменування, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на Depo.Дніпро.
Як зазначила член комісії з переменування при міській раді Олена Іваницька, книгу планують випустити накладом у 10 тис. екземплярів та безкоштовно поширити через книгарні, бібліотеки, навчальні та муніципальні заклади тощо. Кошти на друк закладені у міському бюджеті.
Читайте також: Какое отношение Святой Петр имел к Днепропетровску?
Всі нові назви вулиць Дніпропетровська описали у книзі - фото 1
“Всі ці інформцаційні довідки – зі статтями, які написали наші історики, професори, кандидати історичних наук. Всі ці довідки вони грунтовні, осмислені. Вони не дуже великі, але дають поняття, чому саме ця персоналія прибирається, і саме ця нова персоналія з’являється на мапі”, – подовідомила Олена Іваницька.
Вона зазначила, що є домовленості про розміщення соціальної реклами на білбордах міста для підтримки ініціативи про перейменування.
Всі нові назви вулиць Дніпропетровська описали у книзі - фото 2
Повну електронну версію книги можна скачати за посиланням.
Нагадаємо, в Дніпропетровську вже перейменовано 259 топонімів. Перейменування чекає ще 7 вулиць, 2 проспектів і 1 сквер. Прес-служби офіційних відомств почали використовувати нові назви.