На Дніпропетровщині юрисконсульта військової частини засуджено за хабарництво

05.01.2016 09:27   -
Автор:

Юрисконсульта однієї з військових частин на Дніпропетровщині визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 3692 КК України (вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на Військову прокуратуру Південного регіону України.
Установлено, що капітан юстиції одержав від батька військовослужбовця неправомірну вигоду у сумі 250 доларів США за вплив на прийняття військовими службовими особами військової частини потрібного рішення.
Саме у таку суму «добродій» оцінив свої послуги за сприяння у вирішенні питання щодо не направлення повідомлення до правоохоронних органів про самовільне залишення місця служби солдатом М. та оформлення документів, необхідних для звільнення останнього з лав Збройних Сил України у зв’язку із демобілізацією.
Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області офіцера засуджено до максимально визначеного законом штрафу у розмірі 25,5 тис. грн.
Крім того, вказаного військовослужбовця, за наполяганням державного обвинувача, також позбавлено права обіймати посади, пов’язані з організацією та проведенням правової роботи у військах, строком на два роки.
Досудове розслідування, на яке від його початку до направлення обвинувального акту до суду було витрачено усього десять діб, здійснювала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.
Читайте також: Скільки коштує ухилення від мобілізації в Дніпропетровську