Скільки коштує ухилення від мобілізації в Дніпропетровську

04.01.2016 17:40   -
Автор:

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно заступника Дніпропетровського обласного військового комісара, який одержав від громадянина хабар за вплив на службових осіб щодо відстрочки від призову під час мобілізації (ч.2 ст.369-2 КК України) та працівника Військової служби правопорядку, який виконував роль посередника (ч.1, ч.2 ст.369-2 КК України).
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на відомство.
Встановлено, що у липні 2015 року до працівника Дніпропетровсько го зонального відділу Військової служби правопорядку звернувся громадянин з проханням надати відстрочку від призову під час шостої хвилі мобілізації 28-річному чоловікові, якого було викликано до військового комісаріату одного з районів міста для проходження лікарської комісії.
Усвідомлюючи той факт, що рішення про надання відстрочки від призову може приймати лише особа, уповноважена на виконання таких функцій, державний службовець в свою чергу повідомив про вказану пропозицію заступника військового комісара. Останній погодився вплинути на рішення службових осіб районного віськкомату на користь призовника за неправомірну вигоду.
Під час одержання грошових коштів на суму 600 доларів США зловмисники були затримані правоохоронними органами.
Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.
Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковувани х мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
Читайте також: Когда новые патрульные появятся в Днепропетровске