Нові карантинні норми: Філатов звернувся до підприємців Дніпра

25.03.2021 07:34   -

Щоб запобігти потраплянню до «червоної зони», у Дніпрі обрали шлях так званого розумного посилення карантину. «У разі потрапляння до «червоної зони» буде застосовано всіх її механізмів. Тоді постраждає і бізнес», – сказав Борис Філатов, коментуючи нові карантинні норми. Мер Дніпра наголосив: нині люди мають розуміти: щоб не опинитися у «червоній зоні», усі повинні бути відповідальними громадянами та дотримуватися рішень спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня.

Зокрема, оновлені норми стосуються проїзду в транспорті.

«Основне епідеміологічне навантаження відбувається у громадському транспорті. Ми намагаємося розтягти години пік, щоб люди там менше контактували», – повідомив мер Дніпра.

Борис Філатов також звернувся до підприємців: «Щодо закладів громадського харчування – ми хочемо змінити час їхньої роботи, щоб там не збиралися великі компанії та не заражали одне одного. Ми маємо нести громадянську відповідальність в умовах епідемії. Усе залежить від нас: від дотримання маскового і дистанційного режимів. Підприємці мають розуміти, що у разі невиконання рішення комісії, будуть покарання – закриття. Крім того, якщо це не виконуватиметься, місто опиниться у «червоній зоні», і тоді їх все одно доведеться зачиняти».

Усі деталі нових карантинних норм викладено у рішенні спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня: https://dniprorada.gov.ua/upload/files/o_1f1f1i9s478lm7c5391hvg195cp.pdf.