Нова влада “здолала” кумівство. Тепер призначають зарплати 24 000 з бюджету найближчим родичам

19.10.2020 20:34   -

“Служанка”-депутатка підійшла до призначення собі “слуги”, тобто помічника за державні гроші з новим підходом, нової влади і нових ліц. Правда це не законно, але хто ж казав про дотримання закону, українцям просто захотілося нових ліц.

Печерський районний суд Києва визнав народного депутата від партії “Слуга народу” Марину Нікітіну, яка влаштувала свого чоловіка своїм помічником, винною і призначив їй штраф у розмірі 3 400 гривень, – повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 15 вересня.

За матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) нардеп допустила реальний конфлікт інтересів після того, як написала прохання на ім’я першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України щодо зарахування її чоловіка Олександра Нікітіна на посаду своїм помічником-консультантом з 3 вересня 2019 року. Заробітна плата чоловіка становила 24 тис. грн на місяць.

У вересні 2019 року Марина Нікітіна допустила реальний конфлікт інтересів після того, як підписала прохання на ім’я першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України щодо зарахування її чоловіка Олександра Нікітіна, на посаду помічника-консультанта.

Наголошується, що Нікітін повинен був виконувати обов’язки помічника депутата з 3 вересня 2019 року, а його місячна зарплата повинна була становити 24 тисячі гривень.

У ході судового засідання Нікітіна своєї провини не визнала, а переконувала, що не розраховувала на зарплату чоловіка, тому, за її словами, приватний інтерес в даному випадку відсутній.

Якщо навіть щомісяця сплачувати призначений штраф, у чоловіка депутатки зарплата буде понад 20000 гривень.