Незабаром Європою курсуватимуть вантажні дрони

10.07.2021 10:05   -

Німецька логістична компанія Hellmann і розробник вантажних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Dronamics планують із 2022 роки запустити пан’європейські транспортні послуги з використанням вантажних дронів, – повідомляє  logist.today з посиланням на прес-службу Hellmann.

Наприкінці минулого місяця Hellmann Worldwide Logistics і компанія Dronamics оголосили про укладення партнерської угоди з метою розробки новаторських транспортних послуг для транскордонних перевезень термінових вантажів. У рамках співпраці Hellmann планує вже наступного року запропонувати перші маршрути з безпілотними вантажними дронами від Dronamics.

За заявою Hellmann, пропонована компаніями швидка доставка за конкурентною ціною, в першу чергу, буде орієнтована на транспортування так званих чутливих товарів, таких як фармацевтичні продукти і ліки.

Спочатку сервіс буде орієнтований на Європу, де нормативно-правова база дозволяє операції на території ЄС. У свою чергу Dronamics прагне стати першою компанією, що отримала дозвіл на виконання міжнародних безпілотних польотів по всій Європі.

«Партнерство з Dronamics дозволяє нам надавати нашим клієнтам інноваційні та індивідуальні рішення, особливо в зростаючих сегментах ринку запчастин, електронної комерції та мережі охолодження. Dronamics готовий забезпечувати доставку «середньої милі» дронами в той же день з неперевершеною дальністю до 2500 км і вражаючою вантажопідйомністю 350 кг. Ми вважаємо, що це змінить правила гри в логістиці», – зазначив Ян Кляйне-Ластуес, головний операційний директор з авіаперевезень Hellmann Worldwide Logistics.

Як повідомлялося, безпілотники німецького стартапу Wingcopter доставлятимуть по 3 посилки за раз.

Крім того,  в середині червня на Національній конференції авіації в Берліні компанії Volocopter і DB Schenker представили вантажний дрон, який може перевозити до 200 кг вантажу.