До Мальти без щеплення – зась

10.07.2021 09:54   -

Влада Мальти вирішила з 14 липня заборонити в’їзд мандрівникам, які не зробили щеплення від коронавірусної інфекції COVID-19. Про це заявив очільник Міністерства охорони здоров’я країни Кріс Ферн, – повідомляє Times of Malta.

За його словами, Мальта першою в Європі піде на подібний крок. Так, починаючи з 14 липня ті, хто в’їжджають до країни, повинні будуть надати визнаний Мальтою, Євросоюзом або Великою Британією сертифікат про щеплення проти COVID-19. Єдиним винятком будуть невакциновані діти у віці від 5 до 12 років – в’їзд до Мальти їм дозволять при наданні негативного тесту на коронавірус і в супроводі повністю вакцинованих батьків.

Глава МОЗ Мальти пояснив, що нові правила впроваджують через те, що більшість нових випадків захворювання на COVID-19 в країні пов’язані із закордонними подорожами. За його словами, практично всі нові зараження фіксують у невакцинованих людей. Також Ферн повідомив, що нові випадки коронавірусу зафіксували у дев’яти школах англійської мови по всій країні. У зв’язку з цим влада Мальти вирішила тимчасово закрити такі заклади освіти.

Крім того, мальтійці, які не зробили щеплення від COVID-19, не зможуть виїжджати з країни без особливого дозволу Управління охорони здоров’я Мальти.

Влада Мальти планує виплачувати туристам до 200 євро за відпочинок в країні, задля відродження туристичної галузі.

Наприкінці березня влада Мальти посилила карантинні обмеження, аби запобігти сплеску захворюваності на COVID-19 у період святкування Великодня за Григоріанським календарем.

Наприкінці травня МОЗ країни повідомило, що Мальта стала першою країною ЄС, якій вдалося сформувати колективний імунітет проти коронавірусу