Недолюстрованого колишнього регіонала Зеленський призначив керувати Одещиною

28.11.2020 14:04   -

Голосували за Зеленського – за нові обличчя, а виявляється нове це давно забуте і люстроване старе. Керівником Одещини став Сергій Рафаїлович Гриневецький: губернатор Кучми, депутат Януковича і соратник Труханова, – повідомляє bbc.

Президент України Володимир Зеленський призначив керівником Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, який керував областю у 90-х та 2000-х роках. Про це йдеться в указі президента.

Стару пику можна видати за нове обличчя...» — Високий Замок

Гриневецький зараз є близьким соратником мера Одеси Геннадія Труханова. А змінювати партії та фракції за кон’юнктурою цьому досвідченому апаратчику не звикати. Служив Кучмі і Народно-демократичній партії, потім Литвинуі його блоку,, але перескочив до регіоналів і Януковича, а коли той втік переметнувся до чинного мера Труханова та його партії “Довіряй ділам”.

Тоді постає питання до Зеленського, який звільнив керівника області Максима Куцого після невдалих для “Слуг народу” місцевих виборів, на старого люстрованого політика Гриневецького, – як старий регіонал Гриневецький буде опонувати партійним переможцям Одещини регіоналам Скорику чи Бойку?

Пан Гриневецький підпадав під дію закону про люстрацію і не міг займати посаду керівника ОДА, проте зумів обійти закон через рішення суду.

Коротко про політичний шлях новопризначеного керівника Одеської обласної державної адміністрації Гриневецького.

З 1995 року став заступником керівника області. На виборах 1998 року виграв округ на Одещині до Верховної Ради.

У парламенті приєднався до провладної Народно-демократичної партії, а вже у 1998 році указом Леоніда Кучми став керівником Одещини.

Боделан отметил юбилей в «Бристоле» с Лучинским и Кучмой | Новости Одессы

На цій посаді він пропрацював чи не довше всіх керівників Одещини – майже 7 років.

Після Помаранчевої революції Гриневецький приєднався до команди Володимира Литвина та Блоку Литвина.

У 2007 році він обрався до парламенту від команди Литвина і працював у комітеті з питань нацбезпеки та оборони.

За президенства Віктора Януковича на виборах 2012 року до парламенту Гриневецький переобрався в окрузі від Народної партії Литвина та долучився до фракції Партії регіонів.

Після перевиборів 2014 року жив та працював в Одесі. Отримав від мера звання почесного громадянина міста. Працював головою наглядової ради Одеської національної академії харчових технологій.

В останні роки співпрацював з мером Одеси Геннадієм Трухановим та очолив обласний осередок партії “Довіряй ділам”.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року очолював список партії до обласної ради Одеської області.

Геннадій Труханов 15 листопада знову переміг на мерських виборах.

А ось в такій компанії Сергій Рафаїлович Гриневецький писав книжку 2009 року “Заявка на самогубство. Навіщо Україні НАТО?”

Книга містить матеріали відомих українських політиків і вчених Георгія Крючкова, Дмитра Табачника, Петра Симоненка, Петра Толочка, Сергія Гриневецького, а також публікувалися в пресі статті щодо можливого членства України в НАТО.  Детальний аналіз, зроблений на основі величезного фактичного матеріалу, показує згубність для загальноєвропейських інтересів руйнування позаблокового, нейтрального статусу України і входження до Північноатлантичного альянсу. Автори вважають, що це підірве континентальну безпеку і стабільність, призведе до краху українську економіку, буде означати фактичну втрату Україною державного суверенітету.

 Книга переконує, що вступ України в НАТО неможливий без відмови від традиційних європейських цивілізаційних цінностей і встановлення націонал-тоталітарної диктатури.

Фото Сергій Гриневецький та Дмитро Табачник - УНІАН

Петро Толочко на відкритті ХХІІ Всесвітнього російського народного собору 1 листопада 2018 року в Державному Кремлівському палаці в Москві за присутності президента Росії Володимира Путіна та Патріарха Московського Кирила.  заявив, зокрема: “Я вважаю себе часткою Русского міра”.