Наші “Тюльпани” поїдуть до Польщі

04.01.2021 18:03   -

Як стало відомо, автобуси “Тюльпан”, які випускає Корпорація “Еталон”, вже в першому кварталі 2021 року буде поставлятися в Польщу. Про це повідомив генеральний директор ТОВ “Чернігівський автозавод” Андрій Савченко.

Нагадаємо, що базовий автобус Еталон А084 «Тюльпан» отримав сертифікацію в ЄС з двигуном DAF потужністю 210 к.с. (Євро-6)

У Польщі їздитимуть українські автобуси - БАЗ

.

Тут в люксової туристичної версії можуть бути встановлені сидіння підвищеної комфортності, холодильник, кондиціонер, а на даху – навіть сонячні батареї для живлення холодильної установки під час стоянки. Крім того, А084 оснастили відеокамерами заднього огляду і салону, аудіосистемою, індивідуальними блоками клімату для кожного сидіння, – розповідає umoloda.

Еталон А084 розрахований на 37 комфортабельних сидячих місць. 

У Польщі їздитимуть українські автобуси - БАЗ

Сам автобус має габарити: (ДхШхВ) 10000х2340х3000 мм, колісна база – 5000 мм. Бічні панелі кузова автобуса виготовлені з нержавіючої сталі.

Процес сертифікації українського автобуса в ЄС зайняв 2 роки. Чернігівському автобусу довелося пройти всі можливі тести, включаючи тест на перекидання і зіткнення, і це навіть попри те, що в ньому використані агрегати DAF Євро-6. 

«Тюльпан» може мати перспективи і на європейському ринку, бо отримав схвальні відгуки на виставці Busworld Europe 2017 у бельгійському місті Кортрейк, де був виставлений.

Процес сертифікації українського автобуса в ЄС зайняв два роки, навіть не­зважаючи на те, що в ньому використані агрегати DAF Євро-6. Чернігівському автобусу довелося проходити всі можливі випробування, включаючи тест на перекидання та зіткнення.

 «Буквально на кожну деталь і комплектуючі довелося отримувати європейський сертифікат. Досліджували всі — навіть у DAF дивуються, які тільки перешкоди нам доводиться долати, — розповідає Валерій Купцов. — Але ми пройшли цей шлях до кінця й отримали сертифікат ЄС».

Автобуси “Тюльпан” збиралися поставляти до Польщі ще в нинішньому – 2020-му році. Але через пандемію, а також нових екологічних правил і вимог, які вступають в силу в ЄС в 2021-м, переговори затягнулися. Тепер до Польщі планують поставляти модель Еталон “Тюльпан” А08432, але вже категорії D, яка відповідає новим вимогам ЄС.