Наші курсанти перемогли всіх колег з НАТО завдяки відмінним знанням міжнародного гуманітарного права

01.04.2021 11:57   -

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у міжнародних змаганнях серед юристів «Право збройних конфліктів», що проходили у онлайн-форматі на базі Міжнародного інституту гуманітарного права в італійському місті Сан-Ремо, повідомляє Міністерство оборони України.

Впродовж трьох днів українські курсанти працювали з іноземними колегами з 18 держав членів НАТО, обмінювалися досвідом у галузі збройних конфліктів та застосування права збройних конфліктів у багатонаціональних операціях, – повідомляє АрміяІnform.

Українські курсанти перемогли у міжнародних змаганнях «Право збройних конфліктів»

За словами куратора команди Військового інституту викладача кафедри правового забезпечення полковника юстиції Олега Гущина, до цього хлопці успішно пройшли конкурсний відбір щодо знань англійської мови та норм міжнародного гуманітарного права.

Представники Збройних Сил України продемонстрували високий рівень підготовки, що дало їм змогу здобути впевнену перемогу у змаганнях. Курсанти-юристи 3-го і 4-го курсів Андрій Корольов, Михайло Триус та Андрій Ярема вдало виходили із кризових ситуацій та надавали слушні поради координаторам, які знаходилися на онлайн-зв’язку в США.

Зокрема, учасники заходу спільно обговорили застосування норм міжнародного гуманітарного права, а також шукали можливі варіанти дій у різноманітних практичних завданнях. При цьому вони були поділені на так звані синдикати. Команда українського військового інституту входила до синдикату разом з командами Вестпоїнту та Академії Берегової Охорони (США).