Будь-яке відео чи аудіо з Трампом видалятиметься з мереж, неначе вірус

01.04.2021 10:41   -

Колишньому президентові США заборонено користуватися платформою з початку січня після жорстокого безладу агресивного натовпу фанатиків Трампа біля Капітолію.

Twitter bans President Trump's account - CNN

У середу Facebook видалив із своєї платформи кліп інтерв’ю з Дональдом Трампом , повідомляє невістка екс-президента Лара Трамп.

У своєму дописі до свого акаунта в Instagram Лара Трамп, яка є коментатором Fox News, поділилася повідомленням від чиновників Facebook, в якому її попередили, що вони видалили відео-тизер майбутнього інтерв’ю з її тестем на Fox News, – повідомляє The Guardian.

Компанія Facebook видалила зі своєї соцмережі тизер інтерв’ю з колишнім президентом США Дональдом Трампом і планує надалі блокувати подібний відео та аудіоконтент з ним.

Дональд Трамп виступає під час мітингу 6 січня.

У компанії пояснили, що акаунти Трампа заблоковані як у Facebook, так і в Instagram. У зв’язку з цим будуть і надалі видалятися будь-які матеріали з голосом Трампа. Також будуть накладатися додаткові обмеження на акаунти, які поширюють такий контент, “будь-який подальший вміст, опублікований голосом Дональда Трампа, буде видалений, і це призведе до додаткових обмежень на акаунти”.

30 березня колишній президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія запустили сайт 45-го американського президента, за допомогою якого вони зможуть вести комунікацію зі своїми прихильниками.

Раніше радник Трампа Джейсон Міллер заявив, що експрезидент планує запустити власну соціальну мережу. Трамп нібито веде переговори з декількома командами розробників. Рішення прийнято на тлі бану від Twitter, Facebook та Instagram.

Американські ЗМІ пишуть, що в оточенні Трампа в ідею власної соцмережі не вірять.

Заборона Трампа на платформах спричинила хвилю аргументів багатьох республіканців про те, що консервативні погляди несправедливо цензуруються компаніями соціальних мереж. Звинувачення неодноразово висувалося на антимонопольних слуханнях, незважаючи на те, що було на те мало реальних підстав. Насправді, замість того, аби зазнати цензури, дослідження показують, що консервативний вміст часто перевершує ліберальний вміст у Facebook і бачиться більшою кількістю користувачів.