Нардеп Купрій виходить з коаліції

23.03.2015 17:03   -
Автор:

Президент Петро Порошенко дестабілізує державну владу в Дніпропетровській області.
Про це у своєму «Фейсбуці» заявив народний депутат Віталій Купрій у відповідь на дії близьких до Президента людей по відношенню до керівників Дніпропетровської облдержадміністрації, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Купрій, зокрема, прокоментував заяву голови СБУ Валентина Наливайченка про начебто причетність керівництва Дніпропетровської ОДА до вбивства співробітника СБУ в Волновасі.
«Я переконаний, що пан Наливайченко зробив провокаційну заяву на вимогу президента Петра Порошенка, який фактично дестабілізує державну владу в регіоні. Знаючи, скільки зробило для збереження державності керівництво Дніпропетровської області, як рішуче воно бореться з нащадками режиму Януковича, можу заявити про свою незгоду з рішенням Петра Порошенка», – зазначив Купрій.
Читайте також: В Днепропетровске рассказали, как правильно «децентрализоваться» во время кризиса
Повертаючись до заяви Наливайченка щодо начебто наявності погроз з боку заступників голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника та Геннадія Корбана на адресу співробітників СБУ, Купрій зазначив, що особисто був присутній на допиті Корбана і Олійника.
«Там взагалі не піднімалось питання вищезгаданого злочину, який був скоєний лише наступного дня в суботу. Допит проводився слідчими СБУ в порушення вимог статей 36 і 216 КПК по «міліцейській» 349 статті Кримінального кодексу України – захоплення представника влади. Вбивства, дахування контрабанди, викрадення людей – це достатньо серйозні злочини, звинувачення в яких має бути доведено в суді. Мене обурило, що Валентин Наливайченко вже через два дні після вбивства називає імена підозрюваних, навіть без проведення належного слідства. Зокрема, за моїми даними контрабанда дахується саме СБУ, а не чиновниками місцевих адміністрацій», – розповів депутат.
Читайте також: Геннадий Корбан попросил помощи у общественников
Віталій Купрій заявив також, що виходить з фракції Блоку Петра Порошенка і закликав незгодних з політикою Президента депутатів цієї фракції зробити те саме, створивши окрему депутатську групу.
«Закликаю всіх членів фракції БПП, які поділяють мою думку, долучитись до мене і створити окрему депутатську групу, яка не словом, а ділом буде впроваджувати в життя те, що було обіцяно людям в наших передвиборчих програмах», – написав нардеп.