Нафтогаз заявив про підримку рішення уряду щодо зменшення ціни на газ

18.01.2021 09:18   -

Енергетична компанія “Нафтогаз України” після підвищення ціни на газ для населення із січня цього року заявила про готовність підтримати ініціативу уряду щодо зменшення ціни на блакитне паливо для українців. Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Рішення уряду про регулювання ціни є цілком прийнятним як частина захисту населення під час холодного періоду та сезонного стрибка цін. Зі свого боку ми готові виконати рішення уряду, і вже оголосили, про те, що тарифний план «Місячний» складатиме 6,99 грн за куб. м, як вимагає уряд“, – сказано в повідомленні.

Окрім того, у компанії наголосили, що готові постачати газ за встановленою урядом ціною тим споживачам, що вже підключилися до послуг інших газопостачальних компаній і в разі відмови останніх відпускати газ за рекомендованою ціною – Нафтогаз обіцяє безперебійно постачати газ таким споживачам.

Газопостачальна компанія Нафтогаз України” також готова як постачальник останньої надії обслуговувати всіх, хто опиниться без постачальника газу у випадку неготовності газзбутової компанії забезпечити визначену урядом ціну у 6,99 грн за куб.м. Ніяких перебоїв з газопостачанням не буде“, – заявили в компанії.

Нагадаємо, що після зростання ціни на газ із 1 січня, в Україні почалися масові протести – люди вимагали зниження ціни, як і обіцяв президент Зеленський. Особливо обурило людей підвищення цін в умовах посиленого карантину, коли багато підприємств змушені були припинити свою роботу. В такій ситуації Володимир Зеленський дав доручення уряду розглянути можливість зниження ціни на газ. 13 січня уряд прийняв рішення встановити рекомендовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 гривень за кубометр.

«На сьогодні це найнижча ціна на українській біржі. Водночас деякі облгази сьогодні продають газ для побутових споживачів по 10 грн і навіть вище. Тобто, пропонується зменшення ціни на газ майже на 30%», — зауважив тоді Денис Шмигаль.