Українці перекривають дороги – обурені підвищенням тарифів на газ

10.01.2021 19:04   -

10 січня у селищі  Високий Харківського району на трасі «Харків – Сімферополь» близько 50 місцевих мешканців вийшли на дорогу і перекрили рух, – повідомляє поліція Харківської області.

За інформацією ЗМІ, люди вимагали зниження тарифів на газ та його транспортування. Для охорони правопорядку було задіяно 15 поліцейських. Через блокування руху трасою, транспортні засоби були вимушені шукати об’їзні дороги. 

Також сьогодні в Полтаві вийшли на протест мешканці міста через підвищення тарифів на газ. Поліція перекрила рух на трасі Київ-Харків у межах міста.

Також подібну акцію люди влаштували у Миколаєві та Кам’янському.

Нагадаємо, що компанія «Нафтогаз України» заявила про підвищення тарифу на природний газ для побутових споживачів на 14% — до 7,22 грн/куб.м. У компанії пояснили підвищення сезонним зростанням попиту на блакитне паливо та збільшенням оптових цін на пальне. У грудні минулого року ціна складала 6,33 грн за кубометр газу.

А 28 грудня минулого року уряд України прийняв рішення про тимчасове скасування пільгового тарифу на електроенергію для побутових споживачів, тож ціна на електроенергію для населення теж зросла. Йдеться про пільгову ціну на електроенергію для населення — 90 копійок за перші 100 кВт-год. Пільга скасована уже із з січня 2021 року, а тариф за такий тип споживання встановлюється на рівні 1,68 грн за кВт-год.